Egy innovatív IT cég
ahova programozókat keresünk
Egy SSC, ahova többnyelvű
pénzügyeseket toborzunk
Egy autógyár, ahova
fejlesztő-mérnököket keresünk
Egy Startup vállalat
ahova 3D designert keresünk
Egy FMCG világcég, ahova
értékesítési igazgatót keresünk

Középkorúak foglalkoztatása

Középkorúak foglalkoztatása – Koncepcionális megközelítés:

Cégünk több, mint 10 éves szakmai múltjában soha ilyen intenzíven nem jelent meg a középkorú, 45 év feletti  munkavállalókkal kapcsolatos foglalkoztatási dilemma.

Érzékelhető és tapasztalható egyfajta kimondott vagy kimondatlan diszkrimináció a munkaadók jelentős részéről, ami a munkaerő-piacnak ezt a rétegét egyre komolyabban érinti.

Hetente átlagosan 10-30 fő fordul hozzánk tanácsért az érintett korosztályból, hogyan tudnának versenyben maradni a fiatal generáció mellett és milyen lehetőségeik vannak arra, hogy a 6-18 hónapos elhelyezkedési idejük rövidebb lehessen. Alkotni, élni, dolgozni akarnak! Minőségileg!

Minden történet egyedi és személyes. A kapocs az, hogy ez a réteg 20-30 év munkaviszony után gyakran nem találja azt a kihívást, ahol tovább tudja kamatoztatni megszerzett tudását. A legtöbb munkavállaló ebből a rétegből lendületes, még alkotni vágyó, aktív életmódot folytató, a 21. század ritmusában élő szakember, aki vagy közép-, vagy felső vezetői pozícióból távozott nemrégiben. Sokan vannak viszont olyanok is, akik egy adott terület specialistáiként kerültek ki az őket addig foglalkoztató szervezetből.

A probléma valójában egy Bermuda-háromszögben zajlik. Ha bármelyik szereplő nem veszi tökéletesen az akadályt a munkavállaló elveszett!

  • Szükséges egy munkaadó, amely befogadó, rugalmas, nyitott szemléletű és megérti egy ilyen kolléga alkalmazásának előnyeit. Tisztában van az adókedvezményekkel, a jogi háttérel, a rugalmas foglalkoztatás lehetőségével és nem utolsó sorban azzal a hozzáadott értékkel (lojalitás, türelem, szakmai tapasztalat, kitartás stb.), amit egy középkorú munkavállaló felvétele jelent.
  • Szükséges egy munkavállaló, aki alkalmazkodik a munkaerőpiac adta lehetőségekhez. Bérben, lokációban, szakmai szintben, foglalkoztatási formában. Tesz önmagáért, képezi magát, és igyekszik tenni annak érdekében, hogy tudását előtérbe helyezve méltó alternatívája lehessen kortól függetlenül konkurenciájának.
  • Szükséges egy fejvadász/tanácsadó, aki képes hitelesen képviselni a megismert és bemutatott jelöltet. Képes a vele szemben ülő jelölt ambícióit és személyiségét mélyen és igazán megismerni. Szakmai háttere alapján a munkaadó bízik benne és tanácsát megfogadva, nyugodt lelkiismerettel dönt a középkorúak foglalkoztatása mellett. Fontos, hogy bátran és őszintén kiálljon véleménye mellett a tanácsadó és a munkaerőpiac hullámzásairól, lehetőségeiről megrendelőjének mindig hiteles képet adjon.

Cégünk felvállalva saját szerepét ebben a helyzetben, az elmúlt egy évben közel 300 szakemberrel találkozott az érintett körből, és hozzávetőleg ezer szakemberrel építettünk kapcsolatot munkavállalói oldalon. Jelenleg CV adatbázisunk több, mint 100.000 munkavállaló anyagát tartalmazza, közülük minden tizedik érintett a taglalt generációs kérdésben.

Eseményeket szervezünk, blogot írunk, szakmai sajtóban képviseljük a témát és egy karrier programot is kidolgoztunk a középkorúak munkaerőpiaci visszaintegrálására.

Egy rendkívül izgalmas, vitaindító írásunk a témában ide kattintva található.

Ahhoz, hogy elszántságunknak valóban hangot is adjunk, szeretnénk felajánlani minden megbízónk részére, aki a közvetítés során nyitott középkorúak foglalkoztatására, hogy az Aarenson Consulting 15% kedvezményt ad számukra fejvadászati sikerdíjából.

Mit jelent ez konkrétan? Beszéljünk róla, várjuk hívását!

Pethő Anikó

Szakmai vezető

E-mail: aniko.petho@aarenson.hu

Telefon: +36 20 575 1922