A self management időszaka után mekkora áldozat lesz, ha újra a főnök dirigál?

2020. június 02.

Sokan vannak, akik olyan rendszerekben dolgoztak eddig, hogy soha nem volt még lehetőségük arra, hogy megtapasztalják vajon képesek-e a munkájukban önmagukat menedzselni.

Az elmúlt három hónap viszont hozott olyan elemi újdonságokat is, hogy egyszerűen meg kellett tanulnunk önmagunkat motiválni, mert valljuk be egy-egy 9-ig alvás, vagy filmsorozat nézés munka helyett az elején sokaknak becsúszott, ha épp nem volt határidős a feladat. Vagy szaladt a sütőhöz, vagy etette a kovászt vagy mindig akadt valami feladat a munka mellett, alatt, közben.

De miután megtanulta motiválni magát, arra is rájött, hogy talán a főnök bizonytalan abban, hogy megcsinálta-e a mai penzumot, így szépen elkezdett beszámolni időközönként a feladatairól. Volt, aki egyedi riport sablont csinált, volt, aki felhívta a vezetője figyelmét új ötleteire, volt aki a beszámolóin keresztül nagyot is nőtt a főnök szemében, mert régen ennyi visszacsatolást nem osztott meg vele.

Már tudja szervezni az életét, már tudja magát motiválni, már képes felhívni magára a figyelmet – aztán jön a CRACH: újrakezdődik az irodai munka. A szép új világ összedől és bemegy a munkahelyére, ahol a főnök újra sok emberre figyel és egy lesz a sok(k)ból. Nem kell magát motiválnia, mert FŐNÖK végre ott van és hátba veregeti, ami aznapra elég motiváció (és a kovász sem éhes). Nem kell hangoztatni az érdemeit, mert feladat van, amit munkaidőben elvégez és pont ennyit várnak el tőle. Nem kell többnek lennie, hogy meglepjen a változással másokat.

Munkaadóként és munkavállalóként is átmentünk olyan lelki folyamatokon, aminek az eredménye hamarosan az asztalra kerül. Legyünk befogadóak, járjunk nyitott szemmel, nézzük és értékeljük a változást. Ami jó és lehetőség is van rá, tartsuk meg, integráljuk irodai életünkbe. Mindkét fél feladatokkal lép be az irodába hamarosan – tartsuk tiszteletben a változást és közben monitorozzuk magunkat is.

Pethő Anikó

Vissza a blogbejegyzésekhez
„Az egyetlen fenntartható, előny versenytársaiddal szemben az, ha képes vagy gyorsabban tanulni, mint ők.”
Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot cége számára!

Megtiszteltetésnek vesszük, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi ajánlatkérő űrlapon!

Fontos: az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára!