Ennyit kereshetsz idén a diákmunkával

2020. június 09.

A koronavírus-járvány miatt a diákok jelentős része vesztette el a munkáját, a gazdaság újranyitásával most ismét egyre több a kereseti lehetőség. A fesztiválok elmaradása miatt a tipikus nyári munkák egy része nem elérhető, de a vendéglátás, a turizmus már keresi a tanulókat a nyári szezonra. A minimálbér emelése itt is nagyobb órabéreket hozott.

A turizmusban, vendéglátásban dolgozó diákok azonnal elvesztették munkájukat a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások következtében. De a bármilyen – akár adatvédelmi – okból otthon nem végezhető irodai munkában dolgozók is állás nélkül maradtak március közepétől. A korlátozások feloldásával újraéledő gazdaság már ismét keresi a diákokat, bár a lehetőségek most korlátozottabbak lesznek, mint az elmúlt években.

Jó hír, hogy a minimálbér idei emelésének köszönhetően a diákok is többet kereshetnek, mint tavaly. A minimálbér óradíja idén bruttó 926 forintra nőtt a tavalyi 857 forintról, ennél ők sem kaphatnak kevesebbet. A garantált bérminimum, azaz a szakképzettséghez kötött munkáé pedig bruttó 1211 forint lett a tavalyi 1121 forint után. Ez bruttó 7410, illetve 9690 forintos napibért jelent.

Mennyit fizetnek?

A diákszövetkezetek korábban úgy számoltak, hogy még akkor is 20-30 százalékos lesz idén nyáron a munkalehetőség visszaesése, ha újraindul az ország működése. Az biztos, hogy a diákokat tömegesen foglalkoztató nyári fesztiváloknak lőttek, de a vendéglátásban és a turizmusban már keresik a fiatalokat a munkára.

A diákszövetkezetek állásajánlatait böngészve azt találjuk, hogy Balatonon kempingben bruttó 1000 forintot fizetnek óránként recepciós állásra, büfében, pultosként, fagyisként végzettre pedig 1200 forintot. Kisközértben a garantált bérminimum órabérét, bruttó 1211 forintot is megadnak, gyorsétteremben pedig sokszor magasabb kezdő órabért is hirdetnek – 1150,1200, 1300 forintot -, amit a pótlékok még jelentősen feljebb tornázhatnak. Egy másik gyorsétteremláncnál a bruttó kezdő órabér 960 és 1050 forint között alakul. Forrás: www.azenpenzem.hu

Vissza a blogbejegyzésekhez
„Az erőfeszítés és az akarat nem elég célok és kijelölt irányok nélkül.”
Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot cége számára!

Megtiszteltetésnek vesszük, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi ajánlatkérő űrlapon!

Fontos: az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára!