Változik-e a munkakeresők bizalma?

2020. június 08.

Az elmúlt három hónapban a fejvadászat során, a direkt megkereséseinkre nagyságrendekkel többen mondtak nemet az ajánlatunkra, mint az előző időszakban.

Indokként gyakran reagálták a miért kérdésünkre, hogy a jelen helyzetben a biztonság egyelőre fontosabb, mint a bizonytalanság faktorával együtt meghozott váltásra irányuló döntés.  Mi történik ha újra jön a több hónapos karantén télen és leépítés kezdődik olyan helyeken is, ahol eddig nem volt rá szükség?

Ami tanulság volt ezen időszak alatt, hogy a pozíció felvételekor a jövőt illetően olyan kérdéseket is feltegyünk, amit más helyzetben eddig máshogy tettünk fel, vagy épp nem volt súlypont rajta.

Érdemes átnézni a hirdetéseinket, mennyire meggyőző egy hezitáló jelöltnek, mennyire sugárzik belőle a biztonság és a jövőkép. Megszólítja-e azt a szakértőt, aki épp munkaviszonyban van és motiválja-e arra, hogy beadja anyagát. Igen sokan keresnek most jó lehetőséget, igen sokan lettek most a piacon, de azok a pozíciók, melyekre a fejvadászat során eddig is kutatni kellett, azokra most sem állnak sorban a jelöltek.

Tudunk-e adni csak a hirdetésen keresztül olyan információt, ami bátorítja a pályázót és tudunk-e megosztani akár cégünk karrieroldalán a hirdetésben leírtnál esetleg többet, ahová külön elnavigálhatjuk őt.

Az információ most különösen felértékelődött és pici figyelemmel még eredményesebbé tehetjük hirdetési kampányainkat. Bátran leírhatjuk, ha nálunk nem volt leépítés, büszkén felvállalhatjuk ha konkrétan tudjuk mekkora bővülés van betervezve. Utalhatunk a homeoffice-ra ha stratégiailag bevezetésre került és választható lehetőség. Ha van bicajos megközelítés az is előny, sokan közlekednek most tömegközlekedés helyett kerékpárral. Ezek nem újdonságok, csak vannak, akiknél előnyt élveznek és nem árt, ha erre is rávilágítunk a lehetőség adta keretek között.

 

Pethő Anikó

Vissza a blogbejegyzésekhez
„Amikor hibákat követünk el, az nem azt jelenti, hogy elhibázottak vagyunk, hanem hogy teljesek.”
Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot cége számára!

Megtiszteltetésnek vesszük, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi ajánlatkérő űrlapon!

Fontos: az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára!