Van a kontrollmániának eredete?

2020. június 11.

Ma az jutott eszembe, hogy milyen nehéz nem kontrollálni most egy vezetőnek a csapatát.

Hogy azt is meg kell tanulni jelenleg, hogyan kell nem számon kérni. Hogyan kell nem micromanagerkedni. Hogyan kell távolról szeretni valakit, folyamatos hátba veregetés nélkül. Külön képzések ütötték fel a fejüket a témában, ahol vezetőket tanítanak vezetni home office körülmények között (IS). Sete is meg suta is a sztori, mert egy jó vezetőnek aztán mindegy, hogy hol a csapata tudja mivel hozza ki belőlük a maximumot! Legyen az Kamcsatkán, az irodában vagy csak simán otthon.

De vajon ez azért van, mert ez a jelenlegi vezető generáció sem kapott soha bizalmat, hogy otthon dolgozva bizonyítson?
Vajon, aki most otthon dolgozva megtapasztalja, hogy így is lehet teljesítményt, sikert elérni, akkor ő később vezetőként jobban fog bízni?
Vajon ha generációváltás lesz, 20 év múlva a kontroll, mint igény kihal a vezetőkből? Hiszen ők is otthon szocializálódtak a munkára?
CSAK kérdezek, ahogy szoktam! De minden vélemény nagyon érdekel, mert talán ezekre a kérdésekre válaszolva a jövő megoldóképlete is körvonalazódhat.

Akinek ez már természetes és később akár már minta lesz, az később vezetőként bizalmasabb lehet és kevésbé kontrollálja a csapatát?

Pethő Anikó

Aarenson Consulting fejvadász cég

Vissza a blogbejegyzésekhez
„Ha nem tudjuk azt, hogy hová haladunk, akkor miből gondoljuk, hogy egyszer oda fogunk érni?”
Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot cége számára!

Megtiszteltetésnek vesszük, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi ajánlatkérő űrlapon!

Fontos: az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára!