Van a kontrollmániának eredete?

2020. június 11.

Ma az jutott eszembe, hogy milyen nehéz nem kontrollálni most egy vezetőnek a csapatát.

Hogy azt is meg kell tanulni jelenleg, hogyan kell nem számon kérni. Hogyan kell nem micromanagerkedni. Hogyan kell távolról szeretni valakit, folyamatos hátba veregetés nélkül. Külön képzések ütötték fel a fejüket a témában, ahol vezetőket tanítanak vezetni home office körülmények között (IS). Sete is meg suta is a sztori, mert egy jó vezetőnek aztán mindegy, hogy hol a csapata tudja mivel hozza ki belőlük a maximumot! Legyen az Kamcsatkán, az irodában vagy csak simán otthon.

De vajon ez azért van, mert ez a jelenlegi vezető generáció sem kapott soha bizalmat, hogy otthon dolgozva bizonyítson?
Vajon, aki most otthon dolgozva megtapasztalja, hogy így is lehet teljesítményt, sikert elérni, akkor ő később vezetőként jobban fog bízni?
Vajon ha generációváltás lesz, 20 év múlva a kontroll, mint igény kihal a vezetőkből? Hiszen ők is otthon szocializálódtak a munkára?
CSAK kérdezek, ahogy szoktam! De minden vélemény nagyon érdekel, mert talán ezekre a kérdésekre válaszolva a jövő megoldóképlete is körvonalazódhat.

Akinek ez már természetes és később akár már minta lesz, az később vezetőként bizalmasabb lehet és kevésbé kontrollálja a csapatát?

Pethő Anikó

Aarenson Consulting fejvadász cég

Vissza a blogbejegyzésekhez
„Ne takard el a tehetséget, használatra lett teremtve. A napórának az árnyékban mi értelme?”
Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot cége számára!

Megtiszteltetésnek vesszük, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi ajánlatkérő űrlapon!

Fontos: az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára!